BLEK DINA TÄNDER MED WHITE STRIPS (TANDBLEKNINGSREMSOR)

White strips är en effektiv metod för tandblekning för privat bruk hemma. Det svenska namnet för White strips tandblekningsremsorWhite strips är tandblekningsremsor och var den första tandblekningsmetoden som presenterades för privat bruk år 2001.

Den absolut främsta fördelen med White strips är att de ger ett lika vitt resultat men till endast en tiondel av priset som en tandblekning hos professionell tandläkare kostar.

Att White strips ändå ger samma vita resultat beror på att de innehåller samma typ av blekningsmedel som återfinns i startkit för tandblekning eller i tandblekningspennor.

White strips är dessutom mycket enkla att använda, det går bra att både dricka och prata samtidigt som man bleker tänderna.

En annan fördel är att de är lätta att bära med sig och relativt lätta att applicera på tänderna, åtminstone de främre tänderna.

En nackdel med White strips är nämligen att det kan upplevas som komplicerat att bleka hela tandrad. Det kan alltså vara svårt att komma åt överallt och kan även vara problematiskt att lägga klisterremsan jämnt över tänderna så att hela tanden bleks. Eftersom det endast är de tänderna där remsan är klistrad som bleks är därför ett tips att ta en tops och dra mellan tänderna så att tejpen sitter jämnt utan några luftbubblor.

Köp dina White Strips här (Våra favoriter)

VARUMÄRKE

Dentway tandblekning recension logo

Svar från tandläkare
Certifikat från Trygg e-handel
Före & Efter bilder

445 kr

VARUMÄRKE

Swisslux tandblekning recension logo

Framtagna av tandläkare i Schweiz
El-tandborste för 1 kr vid beställning
Trovärdig aktör

399 kr

VARUMÄRKE

Shy to buy tandblekning recension logo

Snabba leveranser på ner till 24 timmar
Etablerade på 10 st olika marknader
Levererar till många länder

539 kr

HUR FUNGERAR DET?

Uppbyggnad white stripsUppbyggnad av tejpremsorna

White strips är uppbyggt som så att två stycken remsor med mycket tunn mikrofilm ligger tejpade på en genomskinlig plastbit. Mikrofilmen tejpas på tänderna och genom en kemisk process bleker de tändernas emalj och dentin.

En av avsedd för övre käken den andra för undre

Den ena mikrofilmen är anpassad för de övre tänderna och är därmed lite större. Den andra är mindre och därför anpassad för de nedre tänderna. Det kan vara bra att borsta tänderna och sedan torka av dem med en handduk innan man tejpar fast mikrofilmen då blekningsremsorna fäster mycket bättre på torra tänder. Det är tejpen som även fungerar som blekningsmedel och den är väldigt kladdig. Därför är det viktigt att vara försiktig så att remsorna inte kladdar ihop sig.

Hur blir resultatet av White Strips?

Resultatet varierar sedan beroende på vilka tandblekningsremsor man köpt. Normalt tar det dock tre till fem behandlingar innan man ser någon märkbar skillnad. Rekommendationen är att upprepa processen två gånger dagligen tills man uppnått önskat resultat.

Behandlingen tar 30 minuter

Varje behandling med White strips tar trettio minuter. Beroende på hur pass missfärgade tänder man har kan behandlingstiden variera något.

Upp till 8 behandlingar innan du ser ett bra resultat

Om man har mycket missfärgningar kan det ta upp till åtta behandlingar innan man ser någon större skillnad. Det första man ser brukar endast vara små vita fläckar på tänderna. Detta är inget man behöver oroa sig över att de ska förbli fläckiga utan efter bara någon timme brukar fläckarna försvinna och istället lämna efter sig en jämn vit nyans på tänderna.

Passar bäst den som redan genomgått en tandblekningsbehandling

Något att ha i åtanke när man funderar på att bleka tänderna är att White strips passar främst den som redan blekt tänderna, antingen hos en tandläkare eller hemma men vill förbättra sin befintliga nyans.

Är man nybörjare och aldrig tidigare blekt tänderna rekommenderas att istället använda ett startkit med skena. Detta eftersom tandblekningsremsorna endast bleker de tänder som de sitter klistrade på och inte tänderna längst bak i munnen som ett startkit gör. Det är något som ses som en nackdel med denna metod.

Andra negativa sidor med metoden är att remsorna kan kladda ihop vid applicering samt att den säljs av få återförsäljare. Däremot är denna tandblekningsmetod även billig, kladdfri, enkel att använda och ger en effektiv punktbehandling. Tandblekning med White strips kan därmed ses som ett bra komplement när man vill vara extra snygg inför något speciellt tillfälle.

Det finns olika typer av White strips, vilka är bäst att använda sig av?

Blekningsremsor som är fria från peroxider brukar rekommenderas. Tandblekningen får såklart inte heller innehålla några skadliga ämnen. Något att tänka på när man köper tandblekning för hemmabruk är att välja ett seriöst företag som har en ”Nöjd Kund-Garanti” som innebär att man får tillbaka pengarna om tänderna inte blir vita.

Det kan alltså finnas en risk och rentav vara lite farligt att köpa tandblekning från så kallade ”lyckosökare” på nätet som importerar sin tandblekning från Kina och därmed inte kan lämna några garantier.

Dentway är ett exempel på ett seriöst företag som också står i framkant för tandblekning hemma. De lyckas gång på gång att leverera ett vitt resultat till ett bra pris. De sägs även vara en av de snabbaste tandblekningsremsorna som ger resultat efter endast tre blekningar.

Dentway tandblekning recension logo

14 st White Strips ingår för båda övre och nedre tandraden, fullständigt resultat efter 7 dagar.

Svar från tandläkare
Certifikat från Trygg e-handel
Före & Efter bilder

Hur länge räcker en box med White Strips och vad kostar det?

Ett paket med White strips innehåller 28 whitening stripes (tandblekningsremsor). Det är då 14 remsor till de övre och 14 till de nedre tänderna. Ett paket brukar därför vanligtvis räcka i en vecka om man gör behandlingen två gånger om dagen som rekommendationen säger. Det kan även sammanfattas till 14 behandlingstillfällen. Vill man endast punkt behandla några tänder inför något särskilt, räcker ett paket därmed längre. Det räcker då att endast köpa ett paket åt gången, använda upp de remsorna och sedan köpa nytt när behovet uppstår.

Pris för tandblekningsremsor

Priset för White strips kan variera mellan 399-599 kronor beroende på vilken återförsäljare det är som säljer dem.

Ett paket White strips från företaget Dentway kostar 445 kronor vilket är ett bra pris.

Det går även att köpa tandblekningsremsor på välsorterade apotek och hälsobutiker till ett högre pris. Vill man köpa whitening strips billigt rekommenderas det att köpa direkt av återförsäljarna via deras hemsida. Köper man på nätet ingår även deras Nöjd Kund-Garanti och i de flesta fall gratis frakt.

Eventuella risker med White strips

White strips är en skonsam behandling och är inte på något sätt farlig att använda. Det som är viktigt att tänka på, vilket gäller för samtlig tandblekning, är att endast köpa tandblekning som är fritt från peroxider. Använder man tandblekning som innehåller peroxider finns en hög risk att man drabbas av en tillfällig irritation vilket även kallas för kemisk brännskada i tandköttet.

Kraftiga ilningar

Det kan också resultera i kraftiga ilningar. Denna skada är dock temporär, om man väljer att sluta borsta tänderna vilket få människor gör idag. Borstar man på skadan förvärras den kraftigt och sliter snabbt på tänderna. Därför är det av yttersta vikt att endast köpa tandblekning från seriösa företag och återförsäljare. White strips utan peroxider kan ge ilningar i tänderna även efter blekningen. Detta beror på att medlet som finns på klisterremsorna tränger in och oxiderar i tänderna. Denna typ av biverkning är som tur är endast tillfällig.

Om man inte hade problem med ilningar innan blekningen kommer man inte känna av några som mest efter ett par dygn.

Använd munskölj efter behandlingen och undvik tänder med rotfyllning

Att använda munskölj rekommenderas för att göra tänderna mindre känsliga. En annan sak värd att tänka på för en person som utfört en rotfyllning är huruvida en tandblekning är ett alternativ. Det går såklart att undvika just den tanden, framförallt med White strips blekning och detta är något som bör göras för säkerhets skull. Den rotfyllda tanden är extra känslig och ska därmed behandlas med extra försiktighet.

Det är också viktigt att komma ihåg att undvika kaffe, rödvin och snus en tid efter blekningen, för att inte riskera att tänderna snabbt får missfärgningar igen. Detta är något som tyvärr ofta glöms bort hos de som blekt sina tänder och resulterar då i en missnöjdhet över resultatet. Det är därför bra att komma ihåg att undvika detta och istället efter behandlingen öka skyddet genom att skölja munnen med fluor.

Slutsats och sammanfattning

Slutsats White StripsSlutsatsen blir därmed att tandblekning med White strips är en mycket billig och effektiv metod och rekommenderas främst till den som tidigare blekt sina tänder. De är hanterbara på ett enkelt sätt och ett paket räcker gott och väl för att uppnå önskat resultat. Däremot är alltid ett bra råd att låta undersöka sina tänder hos en tandläkare innan man genomgår en blekning. Tandläkaren kan då ge sina råd och tips på vad som är mest effektivt och vilket resultat som kan nås genom vilka behandlingar. Vill man genomföra en tandblekning är såklart det allra bästa att utföra den hos en tandläkare för att erhålla en säker och bra kvalitet på blekningen. Vill man dock ändå utföra sin tandblekning hemma är White strips ett mycket bra alternativ.

Bäst White Strips har Dentway

Dentway tandblekning recension logo

14 st White Strips ingår för båda övre och nedre tandraden, fullständigt resultat efter 7 dagar.

Svar från tandläkare
Certifikat från Trygg e-handel
Före & Efter bilder