PRISER & GUIDE FÖR TANDBLEKNINGSPENNOR

Här har vi på Grin.se skrivit en genomgående guide till dig som funderar på att använda en tandblekningspenna. Vi kommer förklara hur du använder tandblekningspennor för ett ultimat resultat, hur de fungerar, vad de kostar och var du kan köpa din tandblekningspenna.

Bäst tandblekningspennor enligt våra test

Bäst tandblekningspenna enligt våra test

Liten Logo Dentaworks

Dentaworks har 2 paket med blekningspennor att välja på som båda har fått goda resultat i våra tester.

10 år i branschen
Störst utbud
Före & Efter bilder

VARUMÄRKE

PRIS

PRODUKT

BETYG

KÖP & LÄS MER

Liten Logo Dentaworks

399 kr

Check Blekningspenna

White one tandblekning recension logo

349 kr

Check Blekningspenna

Stylingagenten tandblekning recension logo

149 kr

Check Blekningspenna

Varför är blekningspennor bra och hur används de?

Tandblekningspennor är faktiskt ett utav de enklaste sätten att bleka sina tänder på. Denna behandling går ut på att du “penslar” på själva blekgelen på tänderna med en rörelse. Något som gör en tandblekningspenna så effektiv och praktisk att du kan ha med dig den när du reser, är på jobbet eller bara gör ärenden ute på stan. På så sätt kan du enkelt och snabbt bättra på ditt leende när det behövs eller behagas.

Tryck ut gelen och applicera på tänderna

I själva pennan så finns det blekningsgel som vi nämnde tidigare och du trycker försiktigt ut gelen på penseln och applicerar ett tunt lager på tänderna. Låt detta lager stelna, och blekmedlet kommer att verka och bidra till att dina tänder blir vitare. Vill du så kan du applicera gelen precis innan du går och lägger dig och låta det verka under natten.

Olika tillverkare men samma funktion

Det finns flera olika tillverkare för just blekningspennor, men de flesta använder sig av samma funktion, vilket innebär att metoden för att använda pennorna är likadan. Dock så ger olika pennor olika resultat, så vi kommer att jämföra några för att du ska få en uppfattning om de olika märkena och deras funktioner och vad du spenderar dina pengar på.

Vad följer med?

Något annat som skiljer de olika leverantörerna ifrån varandra är vad som faktiskt följer med förutom själva pennan, vilket är blekgelen. Dessutom så innehåller inte alla pennor samma mängd blekgel, vilket kan spela relativt stor roll när du ska välja vilken tandblekningspenna du ska köpa. Har du mycket missfärgningar krävs en penna med mer tillhörande gel.

DentaWorks

Liten Logo Dentaworks

Pris: 399 Kr

Tandblekningspennan från DentaWorks räcker till cirka 60 behandlingar och pennan innehåller 5 ml gel.

Till pennan följer det med en tandnyanskarta för att du lättare ska ha möjligheten att kunna följa resultatet av blekningen. Det här är något som uppskattas bland kunder som vill kunna observera själva processen närmare och se effekterna.Dessutom är det lättare att planera det antal nyanser som du vill bleka dina tänder.

Denna penna är peroxidfri och även pH-neutral, vilket betyder att den inte kommer att skada tändernas emalj. Önskar du support sker det via både e-post och telefon.

Tandblekningpenna från DentaWorks

Tandblekningpenna från DentaWorks


DentaWorks har fått 5/5 stjärnor i vår recension

 • Nyanskarta ingår (Gul – Vit)
 • Upp till 30 behandlingar
 • 100% emaljsäker

WhiteOne

White one tandblekning recension logo

Pris: 349 Kr

WhiteOnes tandblekningspenna innehåller 4 ml blekgel och har en härlig mintsmak. Denna penna är även EU-godkänd.

Tandblekningspennan är en av WhiteOnes bäst sålda produkter då den är mycket effektiv och bleker tänderna snabbt. All missfärgning från kaffe, rödvin och cigaretter, samt åldersfläckar som kan uppstå, motverkas av denna penna och gör tänderna vitare utan att skada emaljen.

Tandblekningspenna white one

Tandblekningspenna från White (1)one


WhiteOne har fått 5/5 stjärnor i vår recension

 • Etablerade på 14 marknader
 • Nöjd kundgaranti, ersättning utlovas
 • EU-godkända produkter

SimpleSmile

Simple smile tandblekning recension logo

Pris: 295 Kr

Denna tandblekningspenna från SimpleSmile räcker till ungefär 40 stycken behandlingar. Förutom fri frakt så har SimpleSmile även en “100% nöjd-garanti”, vilket givetvis låter lovande och lockande.

Blekgelen är självklart peroxidfri, vilket innebär att den inte innehåller väteperoxid och karbamidperoxid, så pennan är säker att använda då den är väldigt skonsam mot tänderna.

Du kan få support via e-post om du har några frågor.

Tandblekningpenna från SimpleSmile

Tandblekningpenna från SimpleSmile


SimpleSmile har fått 5/5 stjärnor i vår recension

 • Etablerade på 14 olika marknader
 • Tandblekningspennan är egentillverkad
 • Fri från Peroxide

BeconfiDent

Beconfident tandblekning recension logo

Pris: 295 Kr

BeconfiDents tandblekningspenna innehåller en peroxidfri blekgel som gör så att du slipper ilningar i tänderna efter användning, och gelen torkar på cirka 50 sekunder. Själva blekningen av tänderna startar så fort gelen har torkat.

Denna penna ska räcka till ungefär 30 stycken behandlingar, och dess smidiga design och format gör den lätt att ha med sig när du ska ut. Denna gel består av 32% sodium bikarbonat, och själva pennan är tillverkad i USA. BeconfiDent står för frakten, och dessutom så säljer de även hela tandblekningspaket där tandblekningspennan ingår.

Tandblekningspenna beconfident

Tandblekningspenna från beconfiDent


BeconfiDent har fått 5/5 stjärnor i vår recension

 • Etablerade på 14 marknader
 • Nöjd kundgaranti, ersättning utlovas
 • EU-godkända produkter

Så här använder du din tandblekningspenna hemma

Tandblekningspenna steg 1

Steg 1

Börja med att använda tandtråd för att få bort eventuella matrester mellan tänderna, använd gärna en tandtråd som har en fluorbaserad tråd. För dig som föredrar en tandtrådshållare så funkar även dem utmärkt.

Borsta tänderna väldigt noggrant innan du sätter igång med blekningen. Borsta ut- och insidan och båda käkarna. Fyll gärna på tandkräm när du borstar den andra käken för att få ny och fräsch tandkräm på alla tänder.

Skölj rent tänderna med vatten och vänta i någon minut innan du börjar med nästa steg.

Tandblekningspenna steg 2

Steg 2

Ta ut din blekningspenna ur paketet. Pennan har en topp som man kan ta av, under den ser du själva penseln. De flesta pennor har en integrerad gel-lösning som man applicerar genom att skruva på pennan motsols.

Läs instruktionerna för just den pennan som du har köpt. För vissa pennor ingår nämligen inte gelen och du måste då köpa till även detta.

Du bör följa riktlinjerna som anges i instruktionerna om hur mycket gel du ska använda för varje behandling.

Tandblekningspenna steg 3

Steg 3

Ställ dig framför en spegel, förslagsvis i badrummet lutad över handfatet om det skulle droppa gel från behandlingen.

Stryk ut gel på varje tand som du vill bleka, båda på fram och baksidan.

Det tar cirka 15 sekunder för gelen att torka på dina tänder.

Tandblekningspenna steg 4

Steg 4

Låt gelen verka i cirka 30 minuter.

Det är väldigt viktigt att du inte dricker eller äter någonting under denna tid.

När 30 minuter har gått ska du borsta tänderna igen och skölja rent munnen rejält.

Har du en nyanskarta kan du följa dina tänders utveckling genom att jämföra dina tänder med den.

Upprepa behandlingen tills du når önskat resultat. En blekningspenna räcker till 30 – 60 behandlingar.

Tandblekningspennan innehåller

Pennan innehåller faktiskt samma substans som tandläkare och kliniker använder vid professionella blekningar som används i din hemmablekning. Vi har nämnt att en tandblekningspenna innehåller blekgel, och det gör även kompletta tandblekningskit.

Förutom gelen så består ett tandblekningskit av tandskenor och instruktioner som förklarar precis hur produkterna ska användas. Vissa tillverkare inkluderar även en extra tandskena, en förvaringsask där du kan förvara tandskenorna, samt en nyanskarta som är bra för att lättare se resultat och för att kunna planera hur många nyanser du ska bleka dina tänder. I våra ovan nämnda jämförelser kan du se vad som erbjuds av varje leverantör.

Läs alltid brukningsanvisningen för att få specifikationer om användningsfrekvensen för blekpennan. Ofta rekommenderas att man använder en blekningspenna en eller två gånger om dagen. Medlet försvinner naturligt från tänderna och du ska inte skölja eller ta bort blekningen. Ett tips är att använda tandblekningspennan innan du lägger dig, tänderna bleks under natten. Tänderna blir flera nyanser vitare men kom ihåg att även om tandblekning är permanent så kommer dina tänder att missfärgas igen naturligt.

Ett tips för att få ett så snabbt resultat som möjligt när du använder en tandblekningspenna är att innan under och några dagar efter behandlingen minska ner på färgad eller mycket färgstark mat och dryck som rött vin, curry, och blåbär. Att minska ner på förbrukningen av snus och cigaretter hjälper också till.

Kontrollera så att du inte har några skador på tandköttet

Innan du bestämmer dig för att använda en tandblekningspenna så vill vi på Grin.se poängtera hur viktigt det är se till så att dina tänder och ditt tandkött är fullkomligt friska. Du vill trots allt inte att det ska uppstå några skador under processen bara för att du inte var försiktig. Är du inte hundra procent säker på att allting står rätt till så bör du först och främst uppsöka en tandläkare eller tandhygienist för att göra en undersökning.

Lider du av kraftiga missfärgningar så kanske du borde välja en annan metod istället för en tandblekningspenna, vi rekommenderar då ett helt kit.

Det finns många alternativ för att få och behålla sina tänder vita, och tandblekningspennor är nog ett utav de snabbaste och mest effektiva metoderna som man kan använda sig av. Vi hoppas att vi har hjälpt dig att få mer information om valet av tandblekningsmetoder.

Vad tycker Grin.se om tandblekningspennor?

Vi på Grin.se tycker att tandblekningspennor är ett snabbt och enkelt sätt att bleka dina tänder. Tandblekningspennor är också ett sätt att bättra på en tidigare blekning. Allt som behövs för blekningen är helt enkelt en penna som är lätt att stoppa ner en necessär såväl som i handväskan. En tandblekningspenna tar inte mer plats än en vanlig penna.

Varför det är smidigare med en penna än ett helt kit

Om du jämför en tandblekningspenna med ett tandblekningskit så slipper du koka och passa in tandskenor. Det går snabbt och enkelt att plocka fram pennan och pensla direkt på tänderna.

Hur står sig resultatet mot andra alternativ?

Vi på Grin.se har funnit att resultatet inte blir lika bra när du använder en penna, speciellt inte om du har tänder som är riktigt missfärgade. Däremot passar en tandblekningspenna perfekt för dig med mindre missfärgningar och om du vill underhålla en redan utförd tandblekning. Dricker du kaffe eller te ofta så missfärgas dina tänder och det är många som letar efter ett lätt och enkelt sätt att bleka sina tänder.

Grins favoritpenna

White One har en tandblekningspennna med mintsmak som är peroxidfri och EU-godkänd. Pennan innehåller 4 ml blekningsgel som du penslar morgon och kväll på dina tänder. Du penslar gelen efter att du har borstat dina tänder. Aktivt ämne är sodiumperborat som motverkar åldersfläckar och missfärgningar och som inte skadar emaljen. Effektiv tandblekning som hjälper dig att skaffa vitare tänder på 14 dagar. Gelen ska sitta på tänderna i 30 minuter och under den tiden ska du inte äta eller dricka. Sedan sköljer du munnen med vatten.